19 Ocak 2014 Pazar

KURBAN OLURUM SANA...

"Kurban olurum sana" diye sever bu topraklarda anneler çocuklarını... Âşıklar "kurban" eder kendilerini âşkı için...
Kurban olmak bu dünyada yapılabilecek son şeydir çünkü...
Onun ötesi yoktur, ondan büyük bir adanmışlık bulunmaz.
Bir çocuğa "kurban olurum" sana diyerek sevgisini gösteren anne, ona yakınlaşmak ister, onun için erimek ve bitmek için.
Bir âşk uğruna kurban olurum diyen âşık ona yaklaşmak ister, mesafeleri bitirmek ister.
Kurban yaklaşmaktır, yakınlaşmaktır. Kurban en büyük âşka, ilahi âşka, Allah'a yaklaşmaktır.
Mevlânâ kulun Allah (c.c)’a giden yolda kurban etmesi gereken ilk şeylerin akıl ve nefs olduğunu söyler. "Aklı, ilahî aşk uğruna ve ilâhî emir ve yasaklara uyma hususunda; nefsi de ruhun esaretten kurtulabilmesi için kurban etmek gerekir. Ama bütün bunları Allah aşkına, itirazsız yapmak önemlidir" der.
Bugün İslam coğrafyası, aklına ve nefsine kurban olmuş sistemlerin, yöneticilerin, diktatörlerin zulmü altında inlemektedir.
Müslümanlar, cemaatlere, mezheplere, hiziplere, partilere, gruplara bölünmüş, çıkar ve rant için, dünyevi menfaatler için birbirleriyle savaşır hale gelmişlerdir.
Kardeş olan halklar, birbirleri üzerinde tahakküm kurma çabası içine girmişlerdir.
Bütün bunların karşısında, bizim ülkemizde, nice medeniyetlere ev sahipliği yapmış, Anadolu topraklarında, barış ve sükûnetin sesleri hepimizin içine su serpmektedir.
Bu dünyada hiçbir şeyin, ulusun, ırkın, toprağın, bayrağın, sembolün, hiçbir şeyin önemi olmamalı bir Müslüman için. Bir Müslüman’ın gayesi Peygamberlerin emirleri karşısında sevinerek kurban olmak olmalıdır.
Sevgilinin aşkında aklı kurban et. Sevgili varken akıllar, öte yandan gelmiş bir yüktür!” der Mevlana.
Kul, Allah(c.c)’a olan aşkı uğruna, itirazsız kurban olursa bayram o gündür.
Ülkemiz yeniliklere ve güzelliklere gebedir. Adil bir yönetim, idealist bir yöneticiyle bugünlere geldik, artık gençlerimiz "kurban" edilmiyor kirli bir savaşa.
Aydınlarımız "kurban" edilmiyor cuntanın faili meçhul oyunlarına...
Gelecek güzel günler için, kime, niçin, hangi amaçla ve neyin karşılığında kurban olacağımızı iyi düşünmemiz gerek.
Ülkemizin de içinde yer aldığı Orta Doğu olarak anılan bu kadim topraklar yüz yılın en sıcak günlerini geçiriyor. Yanı başımızdaki Suriye’nin Esad Zulmü altındaki feryatları bir türlü dinmek bilmedi Mısır da İslam ve demokrasi karşıtı kuklacı darbeciler halka kan kusturmaya devam ediyor. İran, Irak, Suriye Ülke sınırları içerisindeki Kürt toprakları kanıyor. Şüphesiz ki Allah Sabredenlerle birliktedir. Mazlumların ve Müslümanların topraklarında büyük tuzakların kurulduğu, büyük oyunların oynandığı aşikârdır.
Bu oyunlar ve tuzaklara karşı bize düşen; Birlik olmak, akıllı olmak, halk yolundan ayrılmamak ve sabır etmektir. Gerisi Allaha kalmıştır. Mazlumlara karşı tuzak kuran zalimlere, tuzağın en büyüğünü Allah kuracaktır. Allah’ın vaadi vardır, Zülüm edenlerin başına gelecekleri belli bir süreye kadar ertelemiştir, ancak onları helak etmiştir her zaman.
Ülkemizde zor ve sıkıntılı günler geçmektedir. Yüz yıllık Kürt meselesi çözüm aşamasına gelmiştir. Kemalist ideolojinin, kangren bir yaraya dönüştürdüğü ve üzerinden beslendiği bu yara Müslümanların eliyle illeşmek üzeredir. Türkiye; Kendi haklıyla, Kürt’üyle Türk’üyle e, dindarıyla Alevi’siyle barışmıştır artık.
Yeni Türkiye; Anadolu halklarının barış içinde yan yana omuz omuza yaşayacağı bir Türkiye olacaktır. İktidar da, Devlet aygıtları da, Kolluk Kuvvetleri de artık yereldir ve halkın emrindedir. Bu birlikteliği çekemeyenler, saltanatlarını sürdürmek isteyenler, faili Meçhul cinayetlere kanla, faizle, çetecilikle, rantla bu Ülkeyi yönetmek isteyenler hala oyunlarını sürdürmek istemektedirler.
Gençleri kullanarak park, bahçe, ağaç gibi bir takım bahaneler bularak büyük şehirlerde kaos ortamı yaratma çabaları sonuç vermeyecektir.
Türkiye halkları; Kürt’üyle, Türk’üyle, Arap’ıyla, Çerkez’iyle bütün Türkiye uyanmıştır artık. 
Bu vesileyle, Müslüman halklarımızın Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, Türkiye'de, İslam Coğrafyasına ve bütün insanlığa, barış ve huzur diliyorum.
Nice Bayramlara...
Cejna Kurbanê pîroz be!

Salih Güneştekin
Makine Mühendisi
GAP Yatırım Platformu YKÜ - See more at: http://www.batmangazetesi.com/makale_ic-33-2550-KURBAN_OLURUM_SANA.html#sthash.HOGJcCT3.dpuf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder